Repetitie Gebouw AMK


Adres Repetitie gebouw AMK

Wijkcentrum De Driehoek
Jan Tooropstraat 27
7606 JS Almelo

Almelo's Mannenkoor is verhuist naar de Ossenkoppelerhoek

Het is u misschien ontgaan, maar sedert 21 april 2015 heeft het Almelo’s Mannenkoor haar domicilie in het Wijkcentrum De Driehoek.Na 25 jaren heeft het koor met een beetje pijn in het hart, het eigen AMK gebouw aan de Hoornbladstraat verlaten. Reden hiervoor was de afwezigheid van huurders, maar vooral het onderhoud ging zwaar wegen. Dan moet je knopen doorhakken en afstand nemen.

Dat viel zwaar want het gebouw is 25 jaar geleden met vereende krachten gekocht en onderhouden. Dus veel emoties! Maar uithuilen heeft geen zin, dus vooruit kijken en plannen maken! De eerste actie was dan ook uitzien naar een nieuwe repetitielocatie en na een aantal locaties in Almelo te hebben bezocht en bekeken, waaronder De Driehoek, was de keuze snel gemaakt.

Uitstekende repetitieruimte, prachtige entree met een, voor een mannenkoor onontbeerlijke, schitterde bar en een warme ontvangst door de beheerder en zijn mensen. Kortom, we voelden ons direct thuis in de Jan Tooropstraat.  Het Almelo's Mannenkoor is een traditioneel mannenkoor dat is opgericht op 6 januari 1918. Vanaf de oprichting tot heden zingen Almelose mannen de "sterren van de hemel" en in al die 97 jaren heeft het koor zich ontwikkelt tot een hechte vriendenclub. Het Almelo's Mannenkoor is een koor voor zangers van alle gezindten. Dit is o.m. merkbaar in de keuze van het repertoire, waarin voor de profane zang een hoofdrol is weggelegd. Maar ook lied, operette, algemene religieuze zang en werken van hedendaagse populaire componisten maken deel uit van het huidige repertoire. Via onze website kunt u nader kennismaken met Almelo's Mannenkoor.  Veel plezier met het ontdekken van de AMK-site en graag tot ziens bij een van onze concerten. 

Alhoewel het Almelo's Mannenkoor ook te maken heeft met het fenomeen "vergrijzing", werpen wij onze blik op de toekomst met als doel het 100 jarig jubileum in 2018. Hiervoor willen wij natuurlijk een groot aantal nieuwe zangers rekruteren en daarvoor plaatsen we een oproep aan zang minnende Almelose mannen. Deze mannen zijn meer dan welkom op iedere dinsdagavond in het Wijkcentrum De Driehoek, de repetities starten om 20.00 uur tot 22.00 uur. Onze drempel is minder hoog dan u denkt. Als u van zingen houdt en u denkt te beschikken over een redelijke zangstem, schroom niet en kom eerst eens luisteren op dinsdagavond, de koffie staat klaar! Na de vakantieperiode (tot 11 augustus) gaan we ons voorbereiden op vrijdag 14 augustus deelnemen aan de "Indie herdenking" het traditionele Concert in Kerstsfeer en dat doen we dit jaar voor de 40e maal in de sfeervolle St. Georgiusbasiliek.

Almelo's Mannenkoor heet u welkom 
Tot ziens in De Driehoek