Info omtrent Coronavirus
Beste zangers vrienden,

Het behoeft geen uitleg dat de maatregelen om het Covid19-virus (Corona) te beteugelen flink is aangescherpt. Die houden onder meer in, dat met directe ingang ook alle horecagelegenheden zijn gesloten, in elk geval tot 6 april 2020. Het Almelo’s Mannenkoor heeft de richtlijnen en adviezen van de overheid en het KNZV al gevolgd en voorlopig een stop ingelast tot en met 31 maart. In principe willen we dan weer starten op dinsdag 7 april maar…………………dit is in het geheel nog niet zeker! Het virus is niet zomaar een griepje en grijpt razendsnel om zich heen. Hierdoor is het b.v. ook niet zeker of het concert in Enschede op 19 april doorgang kan vinden. Ook 4 en 5 mei staan inmiddels onder druk zoals Tubantia vanmorgen al aangaf. E.e.a. laat onverlet dat u thuis in uw eigen omgeving door kunt gaan met studeren van de meest belangrijke werken. Deze zal Nick aangeven in zijn column. Het bestuur doet een dringende oproep aan u allen de richtlijnen van Nick op te volgen. Mocht 4 & 5 mei dan toch doorgaan, dan zijn we in ieder geval voorbereid. Belangrijk voor u om te weten is dat: 1) het bestuur via de social media met elkaar in contact staat en blijft functioneren; 2) via het pianopraatje we wekelijks met u in contact blijven (lees je mail!); 3) Nick in de pianopraatjes een column zal wijden aan de werken die we onderhanden hebben; 4) ook het capella team gewoon blijft functioneren; 5) ziekmeldingen e.d. aan de secretaris gemeld kunnen worden. Het is een onwerkelijke, vreemde en beetje beangstigende situatie waarin we met elkaar verkeren. Laten we hopen dat deze maatregelen zullen leiden tot een afname van het aantal nieuwe besmettingen en dat wellicht de pandemie een halt kan worden toegeroepen. Mochten we op welke manier dan ook iets voor jullie kunnen betekenen of ondersteunen, dan doen we dat graag voor zover dat in ons vermogen ligt. Vanuit de Markt Volthe, midden in een verbouwing (!), groet ik jullie in de hoop dat we elkaar weer snel mogen ontmoeten in goede gezondheid. Volg de richtlijnen, zoek geen grote mensenmassa op, pas een beetje op elkaar en hou de naam van Almelo’s Mannenkoor hoog!

Tot in betere tijden en tot volgende week via de mail.

Hartelijke groet, mede namens het voltallige bestuur, Bert